Vereniging Buurtraad Steenvoorde


De Vereniging Buurtraad Steenvoorde (VBS) is een vereniging van wijkbewoners. De vereniging verzorgt activiteiten voor wijkbewoners en omvat een aantal bewonersorganisaties. Wijkgebouw Stervoorde is de thuisbasis van de VBS: de activiteiten vinden hier plaats, het secretariaat van de VBS is er gevestigd, en bewonersorganisaties kunnen er vergaderen. De VBS bestaat uit alleen vrijwilligers.

De Vereniging Buurtraad Steenvoorde organiseert graag evenementen voor wijkbewoners. Heb je zin om leuke dingen te organiseren ? Heb je ideeën ? Dan kan je aan de slag als bestuurslid van een van onze VBS werkgroepen !
Leuk, leerzaam, en je doet het voor de mensen in je wijk.Het 'gebied' van de VBS beslaat de wijken Steenvoorde Noord, Steenvoorde Zuid, de Strijp, de Muziekbuurt. Deze wijken hebben ieder hun eigen bewonersorganisatie. De bewonersorganisaties zetten zich in om de leefbaarheid in de wijk te waarborgen en waar nodig te verbeteren. Zij komen op voor wijkbelangen.

De VBS ontvangt een subsidie van de Gemeente Rijswijk die is gebaseerd op het aantal inwoners in het gebied. Met de subsidie van de Gemeente van circa € 1,22 per bewoner voor de Samenlevingsopbouw en communicatie en € 1,22 per bewoner voor het bevorderen van Sociaal Culturele activiteiten moet de VBS een invulling geven aan het gemeentelijke beleid. De eerstgenoemde subsidie wordt naar ratio doorgesluisd naar de bewonersorganisaties.

De VBS werkt samen met de Gemeente Rijswijk, Welzijn Rijswijk en talloze andere organisaties. De VBS is opgericht op 24 februari 1974.
Klik hier voor de ontstaansgeschiedenis van de VBS

U bent van harte welkom als vrijwilliger in onze organisaties. Het werk als vrijwilliger is gezellig en boeiend en u blijft op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt en gaat gebeuren.
Stuur een berichtje naar:
vbs-secretariaat@v-b-s.nl