Laatste Nieuws - Archief


Schildersclub expositie portrettenNieuwe activiteiten
Zin in een leuke activiteit op maandag?
Momenteel onderzoeken we of er belangstelling bestaat voor een aantal nieuwe activiteiten:

16.00 uur - 16.40 uur: SwING ! (voor kleine en grote kinderen)
16.50 uur - 17.50 uur: lijndansen begin plus (voor iedereen)
18.00 uur - 18.50 uur: samenzangclub ‘Voor Elck Wat Wils’ (voor iedereen)
19.00 uur - 20.30 uur: projektkoor ‘Sterre’ (voor iedereen)

We willen vanaf november starten in wijkcentrum Stervoorde,
Dr. H.J. van Mooklaan 1.
Meer informatie bij Helmi Verhoeven:
haverha@casema.nl
tel. 06 06 2123 3838


Expositie Schilderclub
Wethouder opent expositie schilderclub Stervoorde

Wethouder Johanna Besteman opent op vrijdag 4 september de expositie van leden van onze schilderclub Stervoorde bij de Kunstuitleen in de bibliotheek. De expositie is te zien tot en met 29 september.
De expositie wordt georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van de Schilderclub. De expositie heeft geen vast thema. De leden leverden voor de expositie heel verschillend werk aan. Er is met aquarel, olieverf, acryl, pastelkrijt en kleurpotloden gewerkt. Iedereen mocht dus naar eigen inzicht werk inleveren. De expositie is ingericht door Jos Reneman en Ed Leebeek. Zij geven aan dat de kwaliteit van de schilderstukken hoog ligt en dat het Rijswijkse publiek zeker zal genieten van wat er allemaal te zien is.

De leden van schilderclub Stervoorde komen eens per week bij elkaar om samen te schilderen. Zij doen dat op dinsdagmorgen, dinsdagmiddag of donderdagmiddag waarbij het onderlinge contact minstens zo belangrijk is.

De officiële opening is op vrijdag 4 september om 16.00 uur en is bedoeld voor genodigden. Daarna is de expositie tot en met 29 september gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek, met uitzondering van de dinsdagmiddagen en zaterdag 26 september.

Meer informatie over schilderclub Stervoorde, neem dan contact op met Jos Reneman: 06 44822970 of jos.reneman@ziggo.nl

Kerst-koffie concert op vrijdagmorgen 13 december 2019

Net zoals vorig jaar organiseert bigband/dansorkest "The Swinging Oldtimers" in samenwerking met Vereniging Buurtraad Steenvoorde (VBS) weer een kerst-koffieconcert op vrijdagmorgen 13 december 2019.
Dit concert wordt gehouden in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk van 10.00 - 11.30 uur.
De entree is € 5,00, dit is inclusief een kopje thee/koffie en wat lekkers.
Dit jaar is er voor gekozen om samen te werken de projectzanggroep "Voor Elck Wat Wils" welke net zoals de bigband valt onder de vlag van de VBS.
Klik hier voor meer informatie

Winterfair op zaterdag 14 december 2019


Wijkcentrum Stervoorde
10 - 16 uur
Toegang gratis

Klik op de afbeelding voor een grotere versie
Vrijwilligersavond 22 november 2019

Vrijwilligers van de VBS werden vrijdagavond 22 november door middel van een etentje in Fong Shou hartelijk bedankt voor hun inzet in 2019.
Voorzitter Ineke van Vliet gaf aan, dat de 130 vrijwilligers er voor zorgen, dat de bewoners in het verzorgingsgebied van de VBS meer mogelijkheden krijgen om prettig te leven.

Tonny en Aad Bekink overhandigden Joke Eijkelhof en het bestuur een bos bloemen voor hun vele werk.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst!

Koningsnach 26 april 2019
Klik hier voor de foto's

Dans- en ontmoetingmiddag zondag 22 september 2019
De zomervakantie is voorbij en we starten zondagmiddag 22 september weer met de dansmiddagen. Wij hopen dat jullie allen nog in goede gezondheid zijn en weer zin hebben in een gezellige middag. Waar wij zoals altijd ons best voor gaan doen en natuurlijk onder deskundige muzikale leiding van ons vaste band LES AUTRES .
Klik hier voor meer informatie

Meet & Greet op vrijdag 8 april 2019
Vrijdag 8 april a.s. organiseert Vereniging Buurtraad Steenvoorde de laatste "Meet & Greet" voor de zomer. Deze wordt net zoals voorgaande keren weer muzikaal ondersteunt door big band/dansorkest "The Swinging Oldtimers" en vindt plaats in wijk centrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk van 20.00 - 23.00 uur. De entree bedraagt maar € 5,00. Het wordt net zoals voorgaande keer weer een gezellige dansavond.
Tot vrijdag a.s.
Klik hier voor meer informatie

Dans- en ontmoetingmiddag zondag 17 april
Dans- en ontmoetingmiddag zondag 17 april van 14 - 17 uur van de V.B.S. Toegangsprijs € 8,50 aan de zaal te voldoen,zaal open om 13.30 In de grote zaal van Wijkcentrum Stervoorde Dr.H.J.van Mooklaan 1 2286 BA Muzikale Leiding duo Les Autres.
Klik hier voor meer informatie

Tweedehands Zomer Kinderkledingbeurs Wijkcentrum Stervoorde
Woensdag 6 april is het weer zover: de 2e hands ZOMER kinderkledingbeurs in Wijkcentrum Stervoorde van 9:30 tot 14:00. Kom lekker shoppen dus! Inleveren van kleding kan ook.
Deze beurs wordt al vele jaren met groot succes gehouden en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Er is altijd een groot aanbod van kleding, dus kom gerust langs om te kijken of er iets voor je kinderen tussen hangt! Dit jaar proberen we het nog makkelijker te maken om iets leuk uit te zoeken, door jongens- en meisjeskleding van elkaar te scheiden. Er ligt kleding vanaf maat 86 tot maat 186 (XS/S).
Wil je ook kinderkleding inleveren? Dat kan op dinsdag 5 april van 13:30 tot 16:00 en van 19:00 tot 20:30 uur. Meer informatie over de precieze voorwaarden voor inleveren, kun je lezen op onze Facebook-pagina (Kinderkledingbeurs Rijswijk). Per mail zijn we bereikbaar op kinderkledingbeursrijswijk@gmail.com

Diploma's computercursus op maat

Woensdagmiddag 20 januari was de laatste van zes lessen van twee uur van de ‘Computercursus op maat’ in wijkcentrum Stervoorde. Tijdens de lessen kregen de deelnemers veel individuele aandacht van de docenten Elio lo Conte en Reza Soeleman. De inhoud van de lessen werd op het niveau en de interesse van de deelnemers afgestemd. De lessen waren voor beginnende gebruikers.
Kerststukjes maken op 17 december
Tijdens de jaarlijkse kerstochtend in wijkcentrum Stervoorde kan onder leiding van de Werkgroep Ontmoetingsochtenden van het VBS weer een mooi kerststukje worden gemaakt. Deze ochtend vindt plaats op donderdag 17 december a.s. en begint om 9.15 uur. Na afloop is er nog een verloting en een gratis bingo.
Kaarten à € 9,50 (inclusief alle materialen, een verloting, een kopje koffie of thee en een bingo) zijn verkrijgbaar in het kantoor van de VBS, wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J.v. Mooklaan 1 in Rijswijk, op dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 en ook tijdens de creatieve ochtenden op donderdag. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kunt u voor kaartverkoop terecht bij de Schilderclub in de Blauwe Ruimte van Stervoorde vanaf 19 november tot 10 december a.s.

Op 27 mei jl. hebben wij afscheid genomen van drie VBS kanjers!
Mevrouw Suze Kromhout van der Meer heeft 35 jaar lang de Schilderclub Stervoorde geleid en dat 3x per week. Suze enorm bedankt voor jouw jarenlange prachtige creatieve inzet en enorme passie!
Mevrouw Wil Fortuin, erelid van de VBS en mevrouw Nel Timan hebben jarenlang de Bingo samen geleid. De Bingo waar zoveel mensen van genoten hebben en wij ook van de twee dames! Wil en Nel zeer bedankt voor jullie inzet en enthousiasme om zoveel mensen jarenlang zoveel plezier te geven!

Feestelijke opening expo VBS Schilderclub in StervoordeOp dinsdagochtend 24 februari is in Stervoorde de expositie "Winter", van de VBS Schilderclub, geopend door de adjunct directeur Welzijn Rijswijk Basje de Liefde en de voorzitter van de VBS Ineke van Vliet.
De club staat onder leiding van Jos Reneman en Suze Kromhout van der Meer. De expo bestaat uit prachtige aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen en is meer dan de moeite waard om te gaan bekijken. U heeft hiervoor drie weken de tijd dus laat die kans niet voorbij gaan. Heeft u ook interesse in schilderen en zou u graag eens willen proefdraaien kom dan naar een van de schildersclubjes. Alle info vindt u bij de Schilderclub


Zeer drukbezochte dansmiddag stond in het teken van CarnavalOp zondag 15 februari was er weer een gezellige dansmiddag in Stervoorde. Veel bezoekers hadden zich aan de dresscode gehouden en verschenen in carnavalstenue. Er waren 75 enthousiaste dansers die op de muziek van Les Autres de dansvloer goed gebruikten. Dit alles wederom onder de bezielende leiding van Tonny en Aad Bekink met hun fantasische oproepvrijwilligers. Dankzij hun enthousiasme groeit het aantal deelnemers nog steeds en is de sfeer altijd fantastisch.


Kerstfeest voor VBS vrijwilligers met heerlijk eten en fantastische artiestenOp 20 december vond in Stervoorde weer het jaarlijkse Kerstfeest voor de vrijwilligers plaats. Het feest startte 's middags om 17.00 met een uitgebreid warm en koud buffet gevolgd door een optreden van de zingende ijscoman Luciano Gelati, die iedereen voorzag van een heerlijk ijsje. Hierna was de hoofdact van de avond de artiest Dick de Witte met zijn show Music & Comedy, een geweldige muziek- en goochelact waarbij het publiek regelmatig in het ootje werd genomen wat leidde tot veel hilariteit. Het toeval wilde dat Dick precies op die dag jarig was en nadat de zaal hem had toegezongen, zong hij als toegift nog een paar heerlijke dansnummers waardoor iedereen nog even enthousiast de vloer op ging om de benen los te gooien. Om 22.00 uur kwam er een eind aan dit feest en ging iedereen met nog een presentje naar huis. Meer foto's van deze avond vind je op de website van de fotograaf.
Klik hier voor deze website


Feestelijke afsluiting Computercursus met uitreiking van de diploma'sOp 11 december vond de laatste les plaats van de Computercursus op maat door Elio lo Conte. Deze cursus wordt zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de cursisten en bevat bv onderdelen als Excel, Word, E-mailen, Windows 8, PC opschonen, beveiliging enz. Na zes lessen kunnen de cursisten zich al behoorlijk goed redden en ontvangen ze als afsluiting een mooi diploma uit handen van de Voorzitter van de VBS Ineke van Vliet Ben je ook geïnteresseerd in een Computercursus voor beginners neem dan contact op met Elio Lo Conte.
Klik hier voor meer informatie


VBS Wandelclub in oprichting – MELD JE NU AAN !Wilt u bewegen en bent u best wel sportief meldt u dan aan om een uurtje (of iets langer) per week lekker te wandelen en ondertussen leuke sociale contacten op te doen.
Start/Eindpunt:
Wijkcentrum Stervoorde Rijswijk (H.J.v.Mooklaan 1). Na afloop lekker samen koffie/thee drinken en gezellig wat napraten.

U kunt zich via e-mail aanmelden bij de Pr-afdeling van de VBS: pr@v-b-s.nl
Wij ontvangen graag de volgende gegevens:
• uw naam en adresgegevens
• uw e-mailadres en/of uw telefoonnummer
• welke ochtenden ma t/m vrijdag zouden u uitkomen

Wij hopen dat u zich massaal gaat aanmelden en dat wij de leukste en meest gezellige wandelclub van Rijswijk worden. Bij zes aanmeldingen gaat de Wandelclub van start en natuurlijk wordt u, na uw aanmelding, op de hoogte gehouden van de stand van zaken.


NIEUW VBS Zangclub van startOp 6 november (donderdagmiddag 13.00-14.00 uur) is olv de professionele zangdocente Helmi Verhoeven een VBS Zangclub van start gegaan en hoe. De allereerste keer waren er al 13 deelnemers die met veel plezier na een warming up alles uit hun stembanden hebben gehaald. Het is een zangclub voor iedereen, dus ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je van harte welkom. Het gaat echt om het plezier van samen zingen. En na afloop gezellig samen aan de koffie of thee. Kortom kun je nog niet zingen zing dan ook mee ! Heb je belangstelling dan kun je contact opnemen met Helmi Verhoeven:
mail : haverha@casema.nl
tel. 070-39366182.

VBS goed vertegenwoordigd op het Strandwalfestival
Op zaterdag 13 september was het weer zover en vond het Strandwalfestival op de Vredenburchweg in Rijswijk plaats. De VBS was aanwezig met twee stands waarin de Schilderclub van Jos en Suze, de Sieradenclub van Diny van de Ontmoetingsochtenden en algemene informatie, zoals flyers en informatieboekjes over de activiteiten van de VBS, te vinden waren.
Daarnaast waren er optredens van de Tai Chi club van Marianne Koot en van de Line Dance groep van Margot Reesink. Jammer genoeg lag het zaaltje in Onderwatershof niet echt in de loop en gaan we kijken of we volgend jaar weer een podium op straat kunnen reserveren.
Marianne Koot heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle bezoekers uit te nodigen as vrijdag 19 september deel te nemen aan de open les van Tai Chi in de Brede School Muziekbuurt. Hopelijk levert dat weer een hoop nieuwe leden op.


Mooi werk op de jubileumexpositie schilderclub Stervoorde in de Bibliotheek aan de VlietOp 4 juni heeft onze spiksplinternieuwe wethouder Marloes Borsboom de expositie van de Schilderclub Stervoorde feestelijk geopend. Ze was zeer enthousiast over het schildertalent van de leden. Jos Reneman maakte van de gelegenheid gebruik om haar voorgangster Suze Kromhout van der Meer (overigens nog steeds actief) in het zonnetje te zetten met een mooie bos bloemen voor haar jarenlange inzet voor de Schilderclub Onder het genot van een hapje en een drankje werden al de prachtige kunstwerken van de leden bewonderd. De expositie is enkele weken te zien geweest en druk bezocht maar helaas is hij nu afgelopen. Mocht je belangstelling hebben om ook te komen schilderen bij deze gezellige club neem dan contact op met Jos Reneman, email: jos.reneman@ziggo.nl

Workshop Facebook dinsdagavond 13 meiOnder de inspirerende leiding van social media expert Claartje Visser, bijgestaan door zeer deskundige hulp in de personen van Tamara Kroon en Rik en Ruud van Honk heeft op dinsdagavond 13 mei de Workshop Facebook plaatsgevonden in de grote zaal van Stervoorde.

Enige tijd geleden is er een Facebook pagina opgericht voor de Vereniging Buurtraad Steenvoorde , een initiatief om het contact tussen de leden ook buiten de werkgroepen om te kunnen laten plaatsvinden, zodat mensen ook bij verhindering door ziekte of anderszins op de hoogte kunnen blijven van het reilen en zeilen van de VBS en zijn werkgroepen en gewoon mee kunnen communiceren. Vooral dat laatste, het interactieve deel, leek ons een belangrijk voordeel om mensen betrokken te houden.

Helaas bleek er weinig animo voor deze pagina en bij navraag waren er eigenlijk binnen de doelgroep maar weinig mensen die een facebookaccount bleken te hebben. Het leek toch allemaal erg spannend, want hoe zat het met de privacy, met alle meldingen die je niet wilde hebben enz. Om iedereen de kans te geven kennis te maken met Facebook hebben we voorgesteld om een workshop te organiseren en daar was wel veel belangstelling voor.

Gisterenavond is er dan ook door velen flink gezwoegd en gezweet om alle ins en outs van facebook te leren kennen. De deelnemers hebben inmiddels allemaal een account, sommigen al met mooie profielfoto's er op en iedereen kreeg er steeds meer plezier in. Menigeen heeft ook de facebook pagina van de VBS geliked en zal dus van nu af aan in zijn eigen nieuwsberichten ook op de hoogte worden gehouden van nieuwe zaken die spelen in en om de VBS.

Ik wil iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen via deze weg nogmaals bedanken voor hun hulp.

Saskia Nelissen, Bestuurslid PR

Afscheid Bert VonkAfgelopen vrijdag heeft het bestuur op gepaste wijze afscheid genomen van Bert Vonk voor zijn enorme bijdrage aan de de ontwikkeling en het voortbestaan van de VBS. Hij heeft als secretaris van de VBS bergen werk verzet en was soms fulltime in de weer om alles op rolletjes te laten verlopen. Wij zullen hem dan ook heel erg missen en niet alleen vanwege zijn werk maar ook omdat hij gewoon een fantastisch mens is.
Bert gaat nu lekker genieten van wat vrije tijd en van zijn vrouw en dochter.

Aan het eind van het jaar zal hij nog aanwezig zijn op de Kerstreceptie zodat alle vrijwilligers waarmee hij heeft samengewerkt dan ook afscheid van hem kunnen nemen.

40 jarig Jubileum OntmoetingsochtendenOp 9 mei was het precies 40 jaar geleden dat de ontmoetingsochtenden gestart zijn. Aanvankelijk nog op een andere locatie maar ze verhuisden al snel naar Stervoorde. Deze ochtenden worden geleid door Nel Breedijk, die dit al 40 jaar doet, Annie van Luijck (25 jaar actief) en Loekie van Leijde (36 jaar). Samen met de tafelbegeleiders zorgen zij voor gezellige en creatieve ochtenden die nog steeds goed bezocht worden.
Hoog tijd dus om de dames hiervoor te bedanken en in het zonnetje te zetten. Op de ontmoetingsochtend van 8 mei heeft het VBS bestuur hen dan ook verast met mooie bossen bloemen.

Nel Breedijk en Loeki van Leijde zullen er na dit seizoen mee stoppen. Er was nog even onzekerheid over de opvolging maar Joke Eijkelhof, Annie van Luijck en Joke van der Harst hebben wij bereid gevonden om de leiding in elk geval voorlopig op zich te nemen. En daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Vrijetijdsmarkt in de BoogaardOp goede vrijdag 18 mei werd er wederom een Vrijetijdsmarkt georganiseerd via Welzijn Rijswijk. De VBS was hierbij goed vertegenwoordigd.
De Muziekbuurt stond er met de Bewonersorganisatie, het Activiteitencomité en de Computerwerkgroep en daarnaast had ook de werkgroep Schilderen uit Stervoorde samen met de afdeling Sieraden van de Ontmoetingsochtenden weer een prachtige stand ingericht waar van alles te koop was en natuurlijk was het bestuur van de VBS ook aanwezig.
Een hele goede bezetting dus door de VBS en de standjes zagen er ook prachtig uit. Alleen was het jammer genoeg niet erg druk in het winkelcentrum en liet het publiek het enigszins afweten. Wellicht had dit met Goede Vrijdag te maken of met het vroege tijdstip. Wij zullen daar als VBS bestuur in elk geval nog even aandacht aan besteden voor het volgende jaar.
Wij bedanken alle deelnemers voor hun inzet en geweldige uitstraling als visitekaartje van de VBS.

Rectificatie Tai Chi informatie in nieuwe AktiviteitenboekjeDoor een misverstand van de afd PR van het VBS bestuur is de informatie over de Tai Chi groep (Wijkcentrum Muziekbuurt) in het nieuwe Aktiviteitenboekje niet helemaal correct. In het boekje staat de oude beschrijving nog en ook de tijd klopt niet. Hieronder vind je de juiste informatie.

Tai Chi is een zachte bewegingsvorm afkomstig uit China die voor iedereen geschikt is en goed is voor de balans van lichaam en geest. Het helpt stress te verminderen en het lichaam soepel en sterk te houden. Tai Chi kan worden gezien als een bewegende meditatie. Er is geen sprake van competitie en iedereen kan Tai Chi beoefenen op zijn of haar eigen manier met zijn eigen mogelijkheden en in zijn eigen tempo. Speciale sportkleding is niet nodig, het dragen van makkelijk zittende kleding en platte soepele schoenen wordt aanbevolen.

Lessen:
Beginners:       vrijdagmiddag 14.00 - 16.00 uur
Gevorderden:   donderdagavond 19.30 – 21.30 uur
Plaats:            Admiraal Helffrichsingel 20 (ingang Schalmeistraat), Rijswijk

Meer informatie:
Marianne Koot
tel: 070-3948786
email: m.c.koot@hotmail.com

Koningsnachbal in Stervoorde


Op vrijdag 25 april is het weer Koningsnachbal, een spetterend feest in Stervoorde aan de van Mooklaan.
De toegang is gratis en inclusief een bon voor koffie, thee of limonade en een oranje tompouce.
Het feest begint om 20.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.
Klik hier voor meer informatie

Veel spektakel op jaarlijks Kerstfeest VBS vrijwilligersOp 21 december was weer het jaarlijkse Kerstfeest om alle mensen die zich in het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor de VBS op gepaste wijze te bedanken. De avond startte met een ontvangst met koffie, thee en een heerlijke ijsfondue waarna om acht uur de voorzitter het feest opende met een toespraak en de uitreiking van de bedankenveloppen aan een aantal bijzondere vrijwilligers.

Na dit officiële deel was het tijd voor het eerste optreden van de showdancegroep van Diana Meijer, bestaande uit 27 mensen en gekleed in spectaculaire kerstkostuums. Bij de laatste dans moesten de vrijwilligers er ook aan geloven want ze werden zonder pardon de vloer opgetrokken om een dansje te maken met deze prachtige dames en heren. In het tweede blokje werd er door heel jonge danseressen ook nog gezongen en het derde optreden was de absolute finale waarbij alle 27 dansers en danseressen in allemaal verschillende kostuums nog even alles lieten zien wat ze konden.

Ondertussen was er in de foyer de mogelijkheid om een karikatuur van jezelf te laten tekenen door Clara en kon je ook prachtige sieraden, kaarsen, engeltjes en veel meer kerstspulletjes kopen bij Diny Noorlander.

Vanaf tien uur gingen de voetjes van de vloer op de muziek van Rockin'4 waarna de avond eindigde met een aardig presentje voor alle vrijwilligers in de vorm van een enveloppe met kerstkaart en cadeaubon.

Dank aan iedereen die geholpen heeft om deze avond tot een succes te maken.
Klik hier voor de foto's

Aftreden Secretaris Bert Vonk met ingang van 1 januari 2014

Afgelopen dinsdag heeft Bert het bestuur laten weten dat hij besloten heeft om per 1 januari zijn functie als Secretaris van de VBS neer te leggen. Uiteraard respecteren wij zijn besluit maar iedereen die Bert kent zal begrijpen dat dit als een mokerslag aankwam en dat we geen idee hebben hoe we het zonder hem, "Sir VBS", moeten redden.
Bert IS de VBS, staat altijd voor iedereen klaar, heeft verstand van zaken, is een perfectionist, verzet bergen werk en is altijd vrolijk en hartelijk. Het is gewoon niet mogelijk om niet dol op Bert te zijn. Maar al deze dingen maken ook dat hij weinig tijd meer over heeft voor dat wat hem het dierbaarst is, zijn vrouw Pola en zijn dochter Fleur.
Wij als bestuur denken dan ook dat het een verstandig besluit is en wensen hem alle goeds toe.

Hieronder de tekst uit de mail waarin hij zijn besluit meedeelt aan alle mensen met wie hij in de loop der tijd heeft samengewerkt.

De afgelopen drie jaren heb ik secretaris van het bestuur van onze vereniging mogen zijn. Ik heb dat met hart en ziel gedaan en er veel voor terug gekregen.
Om persoonlijke redenen zal ik echter per 1 januari 2014 mijn functie neerleggen.
Ik zal het VBS-bestuur na die datum nog helpen met het opstellen van de jaarstukken en, indien mogelijk, helpen met het begeleiden van een nieuwe secretaris.
Of ik nog lid uit blijf of wordt van een van de werkgroepen van de VBS ligt nog in 't verschiet.

Voor allen die het aangaat:
Mijn oprechte dank voor jullie hulp en samenwerking.

Wel wil ik jullie allemaal oproepen om in je netwerk te zoeken naar een nieuwe secretaris zie vacature.

Groetjes,
Bert

Creatieve ochtenden in Stervoorde beginnen weerSpetterend Kroningsfeest in Stervoorde met heerlijke muziek en Argentijnse tangoOnder de enthousiaste leiding van Tonny Bekink (boven op foto met haar echtgenoot en rechterhand Aad) is er op 29 april in Stervoorde weer een prachtig feest georganiseerd ter ere van de Kroningsnacht. Zij heeft met haar groep vrijwilligers onvermoeibaar doorgewerkt van 's middags vier tot 's nachts twee uur met het versieren van de zaal, de bediening achter de bar, het rondgaan met de hapjes en nog een heleboel andere zaken. En alles liep op rolletjes, helemaal top !
Om 19.15 uur stonden de bezoekers al voor de deur om naar binnen te mogen, waar ze werden ontvangen met heerlijke oranje tompoucen. De muziek werd verzorgd The Swinging Oldtimers afgewisseld met de Rockin'4, die de hele avond voor een volle dansvloer wisten te zorgen met fantastisch in oranje uitgedoste mensen. Om elf uur was er nog een mooie onderbreking met een demonstratie van de Argentijnse tango. Kortom een geweldige avond !
Alle foto's van de avond zijn te zien op onze facebooksite.
Klik hier voor de Facebook pagina

Bloemen ter ere van 10 jarig jubileum bij demo Magic BootsDe groep Magic Boots heeft op Koninginnedag een demonstratie line dance gegeven op het Waldhoornplein.
Al 10 jaar begeleidt Josje van Swieten vol enthousiasme deze line dance groep in e Muziekbuurt. Josje zelf heeft ook nog twee jubilea te vieren, ze zit dit jaar 15 jaar in het linedancen en viert ook haar 70e verjaardag. Kortom alle reden voor het VBS bestuur in de persoon van voorzitter Ineke van Vliet om Josje en haar groep in de bloemetjes te zetten.
We hopen dat Josje nog lang doorgaat met deze club.
De foto's zijn te zien op onze facebooksite.
Klik hier voor de Facebook pagina

Organisator Kinderkledingbeurs Petra Mosterd viert 15 jarig jubileumOp woensdag 3 april werd Petra Mosterd in de bloemetjes gezet omdat zij voor het 15e jaar, samen met haar "meiden", de Kinderkledingbeurs organiseerde.
Een hele prestatie want het is elke keer weer een gigantische klus die met heel veel plezier en enthousiasme wordt uitgevoerd.
Om 9.00 uur stonden de potentiele kopers al weer voor de deur te dringen om als eerste te kunnen kiezen uit het zeer uitgebreide aanbod.
De kledingbeurs is in de loop der jaren dankzij de inspanningen van Petra en haar "meiden" enorm gegroeid en ook deze keer was het weer een overweldigend succes. Hopelijk blijven ze dit dus nog lang volhouden want het voorziet in een nog steeds groeiende behoefte.


Het activiteitencomité van de Bewonersorganisatie Muziekbuurt ontvangt buurtcadeau van Oranje Fonds

Het Oranje Fonds, het nationale fonds voor sociale initiatieven, heeft aan Bewonersorganisatie Muziekbuurt een buurtcadeau voor drieduizend euro geschonken. Het activiteitencomité van de Bewonersorganisatie Muziekbuurt is erg blij met het Buurtcadeau. 'Van het geld van het Oranje Fonds kunnen we een aantal materialen kopen die goed van pas komen bij alle activiteiten die we organiseren voor de buurt.' aldus Paula Heidema van de bewonersorganisatie. 'Daarbij kun je denken aan meubilair en partytenten, maar ook aan goed EHBO-materiaal. Verder gebruiken we een deel van het bedrag voor ons jaarlijkse Sinterklaasfeest.'

Op de foto de uitreiking van het buurtcadeau aan Paula in het Wijkcentrum Muziekbuurt.

zaterdagavond 15 december 2012 Sfeervolle Kerstreceptie voor Vrijwilligers VBS
De kerstreceptie van de VBS is hét moment om de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Zij zijn de motor waar de VBS op draait en dus heel erg belangrijk voor de organisatie.
De avond startte met een welkomstwoord van voorzitter Ineke van Vliet waarna PR bestuurslid Rob Borghart het overnam en alle voorzitters, cq initiatiefnemers van de verschillende werkgroepen en BO's even persoonlijk naar voren riep om hen en al hun medevrijwilligers te bedanken voor alle belangeloze inzet van het afgelopen jaar.
Na het formele deel was het tijd voor amusement in de vorm van een demonstratie Linedance van de groep "Go for it" olv Margot Reesink. Aansluitend kon iedereen onder leiding van Margot de beentjes van de vloer gooien tijdens een heuse workshop Linedance.
Onder het genot van een drankje en een hapje werd er flink bijgekletst en in de hal was er gelegenheid om kerststukjes, kerstkaarten, kaarsen en nog veel meer te kopen bij onze vrijwilligers van de creatieve ontmoetingsochtenden. Om 10.00 uur liep de dansvloer vol op het moment dat de band Rockin'4 startte met heerlijke dansmuziek. Twee uur lang werd er ononderbroken muziek gemaakt en gedanst en toen zat het erop.
Al met al kunnen we terugkijken op een gezellige geslaagde avond.Koninginnenach 29 april 2012
Zondag 29 april heeft de V.B.S. weer een Konninginnenach georganiseerd en we mogen zeggen met groot succes. Er waren 260 enthousiaste bezoekers, de toegang was gratis en de oranje tompouce smaakte heerlijk, ook het gratis kopje koffie. Vanaf 8 uur tot 1 uur 's nachts werd er gedanst bij de huisbands van de V.B.S. The Swinging Oldtimers en de Rocking`4 van de muziekbuurt. Herman en Annika Bloemsaat gaven een schitterende dansdemonstratie. Onze vrijwilligers hadden alles prachtig versierd, zowel buiten Stervoorde als binnen. Al met al een geslaagd feest voor herhaling vatbaar.
Tonny Bekink
Klik hier voor de foto's

De vrijwilligersmarkt op 27 april
Vrijdag 27 april was er weer een vrijwilligersmarkt georganiseerd door welzijn Rijswijk en Sport en Spel in de Boogaard. Natuurlijk was de V.B.S weer vertegenwoordigd door onze schildersclub en zo als altijd stonden Suze en haar man samen weer op te bouwen. Als we niet zulke geweldige vrijwilligers hadden dan bestond de V.B.S. niet. Aad en Yvonne en mijn persoontje stonden er ook. We hadden gelukkig droog weer,maar we waaiden wel zowat weg op het plein. Al met al was het een geslaagde dag, we hebben veel aanloop gehad en dat is weer goed voor onze naamsbekendheid.
Tonny Bekink
Klik hier voor de foto's

Country Feest 18 februari 2012
De country groep "Go For It", die woensdagavond danst in Stervoorde organiseerde net als vorig jaar een country-line feest. De avond was zeer geslaagd ± 120 dansers hebben de vloer gevuld. Er kon zowel op country als moderne muziek worden gedanst en bij DJ Fer kon men verzoekjes aanvragen. Tussen het dansen door kon men genieten van Indische snacks [yammy yammy] en drankjes aan de bar, want oh wat was het weer warm in de zaal.
Het was een gezellige avond en misschien volgend jaar …

Brede school Rijswijk
Woensdag 22 februari is www.bredeschoolrijswijk.nl gelanceerd tijdens een bewonersbijeenkomst in de Muziekbuurt. Op de website staat allerlei informatie over de ontwikkeling van brede scholen in Rijswijk. Algemene informatie, maar ook specifiek over de eerste ontwikkellocaties (planning, ontwerp etc). Zo kan iedereen een beeld krijgen hoe de brede school er in Rijswijk uit komt te zien.
Als de brede school er eenmaal staat, is het vooral leuk om op de website te kijken wat er in de brede school allemaal te doen is. Dat geldt voor kinderen, voor ouders, maar ook voor de buurtbewoners in het algemeen.

Even terugkijken op de dans en ontmoetingsmiddagen
Na een rustige start in september 2011 waar iedereen nog moest horen van onze dansmiddagen en beleven, kunnen we nu terug kijken op de afgelopen 2 maanden jan. feb. met veel succes. Beide zondagen konden wij ons verheugen op een volle zaal met een kleine honderd mensen, de ene maand speelde de band Rockin `4 uit de muziekbuurt en de andere maand The Swinging Oldtimers er werd veel gedanst in de pauzes was er gelegenheid tot line- dansen. Leuke gezellige middagen voor een groot publiek.
Zondag 18 maart organiseren wij weer een dans en ontmoetingsmiddag met medewerking van de The Swinging Oldtimers in het Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr.h.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk en hopen wij u in grote getale te ontmoeten.
Klik hier voor de foto's

Anemoontjesactie
Hiermee bedankte de Bewonersorganisatie De Strijp alle bewoners voor hun medewerking bij de herinrichting van het groen in hun omgeving.
Klik hier voor de foto's

Burgerparticipatie
In onderstaande documenten wordt op bijzonder goede wijze de relatie tussen overheid, ondersteunende organisaties en bewonersorganisaties verwoord.
Manifest Burgerparticipatie
Manifest Burgerparticipatie - bewoners

Vrijwilligers Kerstborrel zondag 18 december
Het bestuur van de V.B.S. organiseerde zondagmiddag 18 december een Vrijwilligers Kerstborrel, als blijk van waardering voor onze vrijwilligers. Door de band uit de muziekbuurt de ROCKIN'4, kwam men al gauw de dansvloer op en er werd ook een dansdemonstratie gegeven door het echtpaar Herman en Arnika Bloemsaat.
De dames Dini, Toos, Joke en Joke van de Creatieve Ochtenden lieten de gasten zien wat je zoal zelf kunt leren maken op zo'n ochtend, daar was veel belangstelling voor. De vrijwilliger van Rijswijk Wil Fortuin van dit jaar, werd door onze voorzitter nog eens in de bloemetjes gezet. Mede door de grote opkomst kunnen we terug zien op een geslaagde Kerstborrel en de waardering voor het Kerstgeschenk was unaniem.
Klik hier voor de foto's
Het bestuur van de V.B.S. wenst u allen een heel fijn en gezond 2012

23-10-2011 De dans en ontmoetingsmiddag van zondag 23 okt. was een groot succes
We hadden een volle bak afgelopen zondag, een heerlijke band van 20 mannen en vrouwen, een zanger en een zangeres. 80 mensen die het heel erg naar hun zin hadden, er werd volop gedanst en lekker met elkaar gepraat. Kortom een hele geslaagde middag voor herhaling vatbaar. En dat kan a.s. 20 nov, zondagmiddag bent u alle weer van harte welkom in Wijk Centrum Stervoorde.

10-09-2011 Hoe leuk het was op de strandwal
Op de eerste plaats, vanuit het bestuur hartelijk dank aan de vrijwilligers die hieraan hebben deel genomen. Suze van de schilderklub, Dini en Toos van de ontmoetingsochtenden en Aad onze oproep vrijwilliger, zij hebben vanaf half 10 tot 18.30 meegewerkt om van de strandwal een succes te maken. Ook niet te vergeten de mensen van de muziekbuurt. De Tai Chi groep en de Country line dansgroep het was geweldig. We hadden prachtig weer en het was druk, veel muziek ook kon je overal wat eten en drinken, dus heel gezellig. Voor ons werd ook goed gezorgd, luchpaketten, koffie of thee en limonade. Al met al waren we moe maar voldaan. We kijken uit naar de volgende keer.
Klik hier voor de foto's

07-09-2011 Afscheid wijkagent Canta
Via deze onpersoonlijke wijze, wil u in kennis stellen van mijn afscheid als wijkagent van Steenvoorde-Zuid. Met gemengde gevoelens zeg ik u gedag! Zoals bij velen bekend, begon ik in 2002 als wijkagent van Rijswijk-West (Steenvoorde-Zuid en Steenvoorde-Noord). Zoals u ook weet ben ik de afgelopen maanden ivm stages afwezig geweest. Het is dan voor mij de tijd gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Al had ik het nog prima naar mijn zin en besef ik dat er eigenlijk geen mooier en afwisselender werk is dan het werk van een wijkagent op straat, waar ik hele speciale ervaringen op heb mogen doen. Toch kies ik na bijna 21 bij de politie waarvan zo'n 10 jaar als wijkagent om mijn ambities te volgen.
De afgelopen 9 jaar hebben wij samen gestreden voor de veiligheid en de leefbaarheid van Rijswijk. Ik wil U bedanken voor de prettige samenwerking.
Ik weet zeker dat we elkaar nog regelmatig zullen tegenkomen, want mijn werkgebied is nu Rijswijk breed.
Per 10 september as. neem ik als wijkagent afscheid. Ik verlaat alleen de afdeling wijkzorg waar de wijkagenten onder vallen. Ik blijf wel in Rijswijk en zal als senior medewerker op de ploeg aan de slag gaan.
Ik wens jullie allen veel succes en vooral veel (werk)plezier!
Met vriendelijke groet,
Selamin ÇANTA

02-05-2011 Tentoonstelling Schilderclub
Het is een mooie expositie geworden van de V.B.S.Schilderclub. De wethouder Jos Bolte sprak zijn waardering hierover uit, hij was vol lof over de presentatie en verschillende onderwerpen. Het is de moeite waard om even een bezoekje aan de bibliotheek te brengen.
Klik hier voor de foto's

29-04-2011 Een geweldig Koninginneavondbal !
Voor het eerst sinds jaren heeft de V.B.S. weer een Koninginnebal georganiseerd en we mogen zeggen met een daverend succes. Er waren meer dan 200 mensen en die hebben zich geweldig geamuseerd, vanaf 20.15 tot 24.30 werd er gedanst bij muziek van onze eigen bands,THE SWINGINGS OLDTIMERS en de jaren zestig rockband ROCKIN 4 en in de pauze een demonstratie ballroomdansen door het echtpaar Bloemsaat. Zeker voor herhaling vatbaar.
Klik hier voor de foto's

28-02-2011 Vergadering van de Bredeschool

20-02-2011 Zondag 20 februari was weer een gezellige dansmiddag
Sax 4 You wist de beentjes van de vloer te krijgen met dansmuziek voor elk wat wils en een leuke zangeres. Een hapje, een drankje en met wat sfeerverlichting was het aangenaam vertoeven in Stervoorde. 20 maart heeft uw weer de kans zo'n gezellige middag mee te maken in Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk. Van 14 uur tot 17 uur .

23-01-2011 Dansmiddag met ROCKIN 4
Klik hier voor de foto's

09-01-2011 Nieuwjaarsbal groot succes
Ons Nieuwjaarsbal was een groot succes. Onder begeleiding van de jaren sixtiesband Rockin 4 kwamen de beentjes van de vloer en werd er lekker gedanst. Het liefst was iedereen door gegaan tot in de kleine uurtjes, maar aan alles komt een end en een ieder ging tevreden naar huis.29-12-2010 Jongeren koken voor ouderen

19-12-2010 Kerstborrel voor onze vrijwilligers
Zondag 19 dec. was er een vrijwilligersborrel, koffie, cake, kerstbanket wat te snoepen. Drankje, hartig hapje en natuurlijk een gezellig muziekje. Wij geloven dat de mensen die er waren het erg naar hun zin hebben gehad. De grote spelbreker was het weer, zodoende konden er niet alle mensen er bij zijn. Heel erg jammer en wij hopen een volgend jaar beter. Langs deze weg wil het bestuur alsnog iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar voor de V.B,S heeft ingezet. Wij hopen dat wij ook op u kunnen rekenen in 2011 en wensen u een fijne Kerst en een voorspoedig en gezond 2011.

Het bestuur van de V.B.S.

P.S Wij willen graag van u horen of de Kerstverrassing voor herhaling vatbaar is, omdat er gekozen is voor een cadeaubon in plaats van een Kerstpakket.

06-12-2010 Een verdiende prijs voor Suze van de schildersclub
In de foyer van de Rijswijkse Schouwburg vond maandag 6 december j.l. de jaarlijkse uitreiking plaats van vrijwilligersspelden aan inwoners, die zich belangeloos inzetten voor de ander. Er waren veel kandidaten voor de prijs voorgedragen. Een jury onder voorzitterschap van wethouder Jos Bolte heeft uiteindelijk gekozen voor 11 bijzondere vrijwilligers. Suze Kromhout van der Meer was één van hen.

Suze zet zich al ruim 30 jaar in voor de VBS. Zij is voorzitter/penningmeester van de Schilderclub en is tevens betrokken bij het organiseren van de ontmoetingsochtenden. De wethouder stond stil bij de vele jaren, waarin zij zich inzette voor de VBS.

21-11-2010 VBS Dansmiddag weer erg gezellig !
Op zondag 21 november was er weer een dansmiddag. Het VBS orkest 'The Swinging Oldtimers' zorgde voor de muziek. Er werd goed gedanst !
Klik hier voor de foto's
Klik hier voor een filmpje

15-09-2010 Schilderclub 30 jarig bestaan gezellige viering
Klik hier voor een verslag

11-09-2010 VBS aanwezig op Strandwalfestival Rijswijk
Het Strandwalfestival was een groot succes en de V.B.S. was daar natuurlijk bij, met al onze zelfgemaakte producten, kaarten en sierraden, bloemschikken enzovoorts die onze dames op de creatieve ochtenden maken. Het was een groot feest en hopen er volgend jaar weer bij te zijn. Met hartelijke dank aan de vrijwilligers van die dag.
Klik hier voor de foto's

04-08-2010 Leden van verdienste
Bij de laatste leden vergadering van 22 april 2010 zijn Coby Burgwal (penningmeester) en Wil Fortuin (voormalig lid van bestuur) beide benoemd tot lid van verdienste.

25-04-2010 Hightea dansant in Stervoorde succes !
Zondagmiddag, 25 april 2010. Buiten is het 25 graden. Binnen speelt de Bigband/Dansorkest "The Swinging Oldtimers". De muziek klinkt alsof Glenn Miller met zijn orkest hier is neergestreken. Nostalgie, en dus smullen voor de al wat oudere bezoekers die dan binnen zijn !Het nieuwe bestuur van de "Vereniging Buurtraad Steenvoorde", nog maar kort als zodanig in functie, leek het een goede zaak om op zondagmiddag activiteiten in dit buurtcentrum te ontwikkelen voor een nieuw publiek. Met regelmaat geven buurtbewoners te kennen om, juist op die zondagmiddag, elkaar te kunnen treffen. Samen te dansen of, gewoon, samen te genieten van goede muziek. Of beide, natuurlijk.Een High Tea ter ere van Koninginnedag ? Een dansmiddag zoals wij die in onze jeugd beleefden ? Het werd een mix van beide doelgroepen. Een samenzijn voor alle leeftijden, en. het werd een schot in de roos !
De zaal was in een feestelijke stemming gebracht met sfeervolle verlichting. En omdat dansen (of praten) nu eenmaal dorstig maakt werd er gretig gebruik gemaakt van de hapjes en de drankjes. De animo was groot en dat vond zijn weerslag in de wisselwerking met het orkest. 22 musici speelden, vol enthousiasme, de lievelingsmuziek van velen. Herinneringen aan lang vervlogen tijden voor de één, muziek van nu voor anderen, want de bezoekers waren van alle leeftijden en genoten zichtbaar met volle teugen !
Dat op deze eerste warme zondag van de maand zo velen naar Stervoorde zijn gekomen overtrof de verwachtingen van de organisatie. Maar de vraag van de gasten, bij hun vertrek, wanneer de volgende middag in het programma is opgenomen bewijst ons eens te meer dat een dergelijke activiteit in een grote behoefte voorziet.
Het bestuur van de Vereniging Buurtraad Steenvoorde heeft zich voorgenomen om, met ingang van het nieuwe seizoen, maandelijks één of meerdere zondagmiddagen met een gelijksoortig programma te vullen. Ook voor ons was dit een eerste uitdaging. De ervaringen dragen ertoe bij dat we nu al, samen met u, uitkijken naar het volgende samenzijn !

22-04-2010 Crisis bestuur nu formeel nieuw bestuur
Op de Algemene Vergadering van Leden (AVL) op 22 april 2010 zijn de leden die deel uitmaakten van het crisisbestuur allen benoemt tot bestuursleden. De VBS zit daarmee weer stevig in het zadel. Op de pagina 'Vergaderingen en verslagen' is het concept verslag van de AVL te vinden.

13-04-2010 Nieuwe website
De VBS heeft een nieuwe website gekregen. De nieuwe website van de VBS is nu ook in de nieuwe huisstijl en zal in dezelfde stijl zijn als de website van de Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord (BSN). Het is bedoeling dat duidelijker wordt dat de VBS en de bewonersorganisaties bij elkaar horen. De nieuwe website zal steeds uptodate worden gehouden.

03-04-2010 Paasbrunch in Stervoorde
De VBS organiseerde op zaterdag 3 april 2010 een Paasbrunch voor senioren. De lokatie was uiteraard weer wijkgebouw Stervoorde. De Paasbrunch was speciaal voor senioren uit de wijken van het werkgebied van de VBS: Steenvoorde Zuid, Steenvoorde Noord, de Strijp en de Muziekbuurt. Om de kennissenkring uit te breiden, of eens een praatje met een ander te maken. Het saxofoonkwartet Saxomania zorgde voor een gezellig muziekje.
Klik hier voor de foto's

04-11-2009 Structuurvisie Prinses Beatrixlaan
De bewonersorganisaties van de wijken die zich rond de Beatrixlaan bevinden zijn door de Gemeente Rijswijk uitgenodigd om deel te nemen aan het 'omgevingsteam'. De gemeente organiseert omgevingsteam sessies waarin getracht wordt om zoveel mogelijk samen tot een structuurvisie te komen voor de Beatrixlaan. Naast de bewonersorganisaties neemt het VBS bestuur zelf ook deel aan deze sessies bij de gemeente.

19-11-2009 Crisis bestuur aangesteld op VBS vergadering
Op een ledenvergadering op 19 november is er een crisis bestuur aangesteld op deze vergadering. Na het wegvallen van een aantal voormalige bestuursleden is er aanvulling gevonden, waardoor een tijdelijk bestuur kon worden gevormd. Deze tijdelijke samenstelling zal tot 22 april 2010 functioneren.